Lesaanbod

> Inschrijven voor balletles.
> Lesrooster van Balletstudio Free.

> Ballestudio Free geeft nu ook dansles in Kortgene!

   
     

ADV (algemene dansante vorming)

   

Tijdens deze les worden kleuters spelenderwijs vertrouwd gemaakt met het eigen lichaam, met elkaar, met de ruimte om hen heen en met verschillende soorten muziek. Tevens leren ze hun lichaamsdelen onder controle te krijgen en wordt heel speels op hun houding gelet.

De docentes stimuleren met vrije opdrachten inleving en expressie. Ook ritmische vorming krijgt de nodige aandacht.
Deze les is bedoeld voor 4 t/m 6 jarigen.

     

Peuterdans

   
is voor de kleintjes vanaf 2 jaar. Deze les wordt op een speelse manier gegeven waarbij ritmiek en creativiteit gestimuleerd wordt. Dansplezier staat voorop. Het samen dansen en het sprookjesgevoel is wat de meeste peuters het fijnst vinden om te ervaren. Ook het ontdekken van de bewegingsmogelijkheden verbaast de peuter steeds weer.
   
     

Dreumesdans

   
is voor de allerkleinsten in samenspel met de ouder/verzorger. Vanaf dat de dreumes kan ‘lopen’ is deze les geschikt om aan mee te doen. Het samen dansen zorgt voor een bron van plezier en geluk. De ouder blijft fit en de dreumes voelt zich veilig en vertrouwt, waardoor de dreumes zich motorisch goed ontwikkelt en al spelenderwijs leert dansen. Hoe leuk is het om dit samen met je dreumes te ervaren!
   
     
     

Klassiek ballet

Klassiek ballet is er voor iedere leeftijd en op ieder niveau. Kinderen komen via de ADV lessen vanzelf terecht bij de klassieke balletlessen.

Deze lessen vormen de basis, van waaruit ze alle dansvormen kunnen gaan beoefenen.
Er bestaat geen betere methode om het lichaam geheel te controleren.

Ze ontwikkelen een goede houding en presentatie die ze later in allerlei beroepen van pas zal komen. Voor iedereen die van dansen z'n professie wil maken geldt de regel: hoe meer klassieke balletlessen...... hoe beter het resultaat.
Ook voor volwassenen bestaat de mogelijkheid met klassiek te beginnen. Het is een enorme uitdaging om je ook op latere leeftijd deze fantastische dansvorm eigen te maken. Natuurlijk is er ook een klassieke les voor gevorderde volwassenen.

     

Jazzdance / streetdance

Wat is lekkerder dan op hedendaagse muziek te dansen? Iedereen doet het en bijna iedereen kan het. Maar om zo te dansen als in musicals of in videoclips vraagt toch wel enige training.

Om het goed te leren moet je niet te jong beginnen. Maar weinig kinderen onder de tien jaar kunnen hun lichaam zo controleren als voor de hedendaagse dansstijlen is vereist.

Dus bij Free geldt de regel: Jazz vanaf 10 jaar. In deze les wordt er veel aandacht besteedt aan het apart bewegen van de verschillende lichaamsdelen (isoleren), het samen bewegen van armen en benen (coördineren), het bewegen door de ruimte en het te gek lekker swingen. Uiteraard worden er bij de jongeren ook dansen uit de videoclips ingestudeerd.
Ook deze lessen zijn er in alle niveau's.

     

Moderne dans

Het beoefenen van moderne dans is voor velen nog onbekend terrein. Maar éénmaal begonnen vinden de meesten moderne dans de fijnste bewegingsstijl om zich emotioneel uit te drukken. Het lichaam heeft een centraal punt. Van daaruit wordt gedanst in soms korte en soms vloeiende bewegingen. Ook word je je ervan bewust hoe je in de ruimte danst. In deze les wordt vrij veel gebruik gemaakt van de grond en van loop -, zwaai - en draaibewegingen.

     

Tapdance

   

Bij tapdance denken we onmiddelijk aan Fred Astair. Zijn ritmische snelle tapgeluiden waren sensationeel voor die tijd. Maar in de hedendagse musicals is het tappen in een nieuw jasje gestoken.
De tapdance van nu is een mengeling van snel voetenwerk, showy uitstraling en een touch streetdance. Deze uitdagende combinatie maakt het een stijl van nú. Leuk om naast jazzdance te proberen.

 
     

Show / musicaltraining

   

Het is helemaal van nu én het is heel leuk om te doen. Optreden in een show en/of musical.

Maar dat lijkt makkelijker dan het is. Zingen en dansen tegelijk lijkt bijna niet mogelijk. Maar met een beetje training hierin kom je een heel eind.

Een beetje oefenen in het zingen en een beetje oefenen in het dansen en dan het samen doen. Ook wordt er aandacht besteed aan het acteren.

Deze show/musicaltraining is voor iedereen die van de showbizz wil proeven.

 
   

Dansconditie

 

Dansconditie is een vorm van conditietraining maar dan in dansvorm. Uithoudingsvermogen opbouwen en aan het eind van de les nog wat buik/bil/borst en beenoefeningen doen.

 
   

Callanetics

   

Deze les is uitermate geschikt voor dames die wat aan figuurverbetering willen doen.

Tijdens de les wordt steeds een andere spiergroep op een rustige, maar zeer intensieve manier getraind. Deze wordt hierdoor verstevigd en gevormd.

In de les wordt niet gesprongen en deze is dan ook zeer geschikt voor mensen die hun knieŽn en rug niet te zwaar mogen belasten.

   
     

Stretching

   

Door middel van zeer diepe ademhaling worden de spieren volledig tot rust gebracht. Als het lichaam ontspannen aanvoelt, ga je in een positie zitten of liggen die een bepaalde spier(groep) oprekt. Door in deze houding te ontspannen blijkt er steeds meer rek op te zitten. Vooral voor mensen die veel dansen en/of sporten voorkomt dit veel blessures.

   
     
www.2hit.nl